3DS'e Gelecek Super Mario Maker Sadece 2D Destekliyor

Gazali Çetinkaya

   Nintendo, 3DS odaklı etkinliği Nintendo Direct esnasında daha öncesi Wii U için çıkış yapan Super Mario Maker'ı 3DS için de duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde de birkaç perakendecinin oyunu listelemesinden sonra oyun hakkında bir detay ortaya çıktı.
 
   EB Games Kanada oyunu ön satışa çıkardı ve sizinde aşağıdaki oyun kapağında görebileceğiniz üzere Super Mario Maker'ın 3DS sürümü sadece 2D olarak oynanacak. Tabii ki 3DS üzerinde sadece 2D olan tek oyun bu değil, daha öncesinde de birçok örneğini görmüştük.
 
   “Plays Only in 2D” 
 
 

 
  100 adet bölüm ve önerilen bölümler ile gelecek Super Mario Maker'ın 3DS versiyonu Wii U'da yapılmış bölümleri de oynamamıza imkan verecek (hepsi değil) ve bölüm tasarlamamıza yarayacak tüm araç ve gereçler Wii U sürümünde olduğu gibi 3DS sürümünde de bulunacak.   Ancak bölümleri online olarak yükleyemeyeceğiz. Bölümleri Local Play ve StreetPass özelliği sayesinde paylaşabileceğiz.
   
   Super Mario Maker, 1 Aralık tarihinde Japonya'da, 2 Aralık tarihinde de Kuzey Amerika ve Avrupa'da Nintendo 3DS için çıkış yapacak.