İzlanda, EA ile Yaşanan Anlaşmazlık Sonucu FIFA 17'de Bulunmuyor

Gazali Çetinkaya

 
 
   İzlanda milli takımı yazın gerçekleşen Euro 2016 turnuvasında başarılı bir performans sergileyerek son 16'da İngiltere'yi elemiş ancak çeyrek finalde şampiyonluğu tek golle kaybeden Fransa'ya elenmişti.
 
   Güzel de bir futbol sergileyen İzlanda milli takımının FIFA 17'de yer alması bekleniyordu ancak EA ile yaşanan bir anlaşmazlık sonucu olay gerçekleşemedi. The Football Association of Iceland (İzlanda Futbol Federasyonu) başkanı Geir Thorsteinsson BBC ile yaptığı röportajda bu durumun sebebini kendilerince açıkladı. 
 
   İzlanda Futbol Federasyonu, İzlanda'nın FIFA 17'de bulunması için EA ile masaya oturduklarını ancak EA'den gelen 15,000 Amerikan dolar (£11,501) teklifini kabul etmediklerini söyledi. Açıklamasında eğer lisansları onlara verirsek veya vermek için teklif sunarsak, uygun bir görüşme ve teklifin de adil bir ücret olması gerektiğini belirtti ve bunun adil ve açık bir şekilde yapılmadığını hissettiğini de ekledi. Geir Thorsteinsson onlar lisanları bir kere satın aldığında neredeyse ücretsiz olsun isterler dedi.
 
   Ayrıca daha öncesinde EA Sports twitter üzerinden İzlanda milli takımının “Viking Clap” sevincinin FIFA 17'de yer alacağını 12 Eylül tarihinde belirtmişti. Ancak bu yaşanan olaylardan sonra paylaştığı mesaj da kaldırdı.
 
 
 
   İzlanda milli takımı daha öncesinde de FIFA oyununda bulunmuyordu ve yaşanan anlaşmazlıktan sonra bu yıl da bulunmayacak. Kotaku, EA'in de bu konu hakkındaki düşüncelerini merak ettiği için kendilerine mail attı. 
 

 
   FIFA 17, 27 Eylül tarihinde Kuzey Amerika, 29 Eylül tarihinde ise dünya genelinde çıkış yapacak. Oyunun çıkış yapacağı platformlar ise Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 ve PC. EA/Origin Access sahipleri Xbox One ve PC'de oyunu bugünden deneyebilir.