Metal Gear Survive, Karakter Özelleştirme Seçeneklerini İçerecek

Gazali Çetinkaya

   Konami, Gamescom 2016 esnasında duyurduğu Metal Gear Survive ile birçoğumuzu şaşırtmayı başarmıştı. Co-op multiplayer ve hayatta kalma odaklı olarak sunulacak Metal Gear Survive'ı geliştiren ekip PlayStation Dengeki Magazine ile yaptığı röportajda da oyun hakkında birkaç bilgi verdi.
 
   Geliştirici ekip ilk olarak oyunda karakter özelleştirme seçeneklerinin bulunacağını belirterek kendinize ait bir ekipman ve kendinize ait bir oynanış stilinin olacağını söyledi. Bunun dışında ok ve mızrak gibi birçok silahın da oyunda yer alacağı açıklandı.
 
   Ayrıca ekip tanıtım videosunda gösterildiği gibi Mother Base'in başlangıç üssü olacağını ve düşmanların da belli noktalardan üssü çevreleyerek saldıracağını söyledi.
 
   Son olarak oynanış videosu için Konami'nin hazırlık yaptığını ve yakın zamanda onun da gösterileceğini söylediler.
 
   Hideo Kojima'nın ayrılışından sonra ilk Metal Gear oyunu olma özelliği taşıyacak Metal Gear Survive; PlayStation 4, Xbox One ve PC için geliştiriliyor. Oyunun odak noktası ise hayatta kalma ve co-op. Oyunun zaman çizgisi ise Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes'un sonuna alternatif bir kurgu yazılarak hazırlanmış. 2017 yılında çıkması beklenen oyunun fiyatı için 30 dolar düşünülmekte.