FIFA 17'den Oynanış Videosu Sızdı!

Burak Oruç


    FIFA 17, FIFA serisinde Frostbite oyun motoruyla geliştirilen ilk FIFA oyunu olma özelliğini taşıyor. Ayrıca FIFA 17 "The Journey" modu ile seriye bir büyük yenilik daha getiriyor. FIFA 17, 29 Eylül'de PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 ve PC için çıkışını yapacak.

    Sızdırılan video E3 fuarında oyunun demosunun yüklü olduğu bir Xbox One ünitesinden, iki kişilik dostluk maçı yapılırken off-screen olarak kaydedilmiş. Videoda, bütün duran toplarda değişikliklerin yapılmış olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Videoyu çeken kişi oyuncu animasyonları, koşuları ve tepki hızlarında değişikliklerin olduğunu ve bunun oyunu daha gerçekçi yaptığını söylüyor. En çok merak edilen şeylerden bir tanesi olan Frostbite'lı FIFA 17 grafikleri için ise bu videodan bir şeyler söylemek pek doğru olmaz ama devrim niteliğinde bir yenilik olmadığını da söylemek zor değil. Son olarak videonun 4.40'ıncı dakikasında Wayne Rooney'nin attığı golde topun filelerle buluşmak değilde duvara çarpmış gibi hareket etmesi şahsen benim gözümü çok rahatsız etti.

    Tabiki bunun resmen yayımlanmış bir video olmadığını ve oyunun çıkış yapmasına daha uzun bir zaman olduğunu hatırlatalım. Tahminimce; bu videoda gördüğümüz, oyunun bir çok eksiği olan ve nihai olmayan sürümüdür. FIFA 17 böyle çıkmayacaktır.

    Bahsettiğim videoya aşağıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.