"Homefront Call of Duty'yi Geçemez"

Levent Polater

 
 
    THQ'nun Call of Duty'nin önderliğindeki FPS pazarında yer sağlamak amacıyla çıkaracağı Homefront'dan yeni bilgiler geldi.
 
    Firmanın pazarlama şefi olan Jon Rooke oyun ile ilgili önemli bir itiraflarda bulundu. Rooke, firmaların yeni bir oyun çıkarırken hemen ilgili oyun tarzı liderini kendilerine hedeflemelerinin geçmiş zamanlarda çok kez yapılmış bir yanlış olduğunu söyledi.

    Dikkatli olmalarını belirten Rooke, ürünlerine güvendiklerini ancak çıkıp da "Modern Warfare'den daha iyi olacak" demediklerini belirtti. Çoğu rakibin böyle yaparak "Dereyi görmeden paçayı sıvadıklarını", böylelikle baştan kaybettiklerini söyledi.
 
    Call of Duty ve Medal of Honor isimlerinin yıllardır bu pazarda olduğunu ve artık kalıcı bir FPS ismi olarak buraya kazındıklarını söyleyen Rooke, rakiplerinin ürünlerine iltifat etmekten de kaçınmadı. Rooke sözlerine şöyle devam etti;

     "İlk oyunumuzla bir gecede 15 milyon adet satmayacağız - pazarın potansiyeli olsa da, bunun için yatırım yapmış olsak da, bunun olması mümkün değil. Hayran sağlamak için zamana ihtiyacınız var, tüketicileri çekmeye ve onlara ürününüzü satın almaları için bir neden vermeye - ve devam oyunu çıkardıkça onların da sizi takip etmesini sağlamaya..."

    Kaos Studios'un geliştirdiği Homefront için Jon Rooke, gerçekten dürüstçe ve doğruları konuşmuş. Homefront yeni bir oyun ve ilk seferde Call of Duty veya Bad Company 2'den daha iyi olacağını düşünmemiz yanlış olur. Rooke'a katılmamak elde değil.
 
    Bu tarz dürüst demeçleri veren sadece Jon Rooke değil, geçtiğimiz günlerde EA COO'su da Medal of Honor'ın Call of Duty veya Halo: Reach'i deviremeyeceğini söylemişti. Rekabetin hep böyle olmasını diliyorum.
 
 
 GI.biz