Grand Theft Auto: Tokyo Fikrine Ne Dersiniz?

Talha Aynacı

Tokyo dünyanın en kalabalık şehirlerinden birisi.

 
     TechRadar tarafından yayınlanan habere göre sağlam kaynaklardan gelen bilgiler gösteriyor ki Grand Theft Auto serisinin yapımcısı Rockstar bir dönem Tokyo'da geçen bir oyunun planlarını yapmış ve hatta Japonya'yı ziyaret edip neler yapabileceklerine bakmışlar. Bundan seneler önce gerçekleştiği söylenen olayda, nihayetinde Rockstar bu fikrinden vazgeçmiş.
 
Bahsi geçen "kaynak" Rockstar'ın bu konuda son derece ciddi olduğunu ve GTA 3 ve Vice City dönemleri arasında bu plan üzerinde çalıştığını belirtiyor. Ancak Tokyo'nun yol düzenindeki karmaşıklık, planın iptal edilmesindeki en önemli etken olarak karşımıza çıkıyor.
 
Şöyle bir geriye dönüp hatırlarsak, Aralık 2003 tarihinde yayıncı Take-Two Interactive GTA: Tokyo, GTA: Bogota ve Grand Theft Auto: Sin City isimlerinin haklarını almıştı. 
 
 Geçen zamanla birlikte Rockstar, Grand Theft Auto markasının Amerika dışında bir yerlere götürmenin ne kadar zor olduğunu farketmişler. Her ne kadar GTA: London gibi ek paketler görsek de, serinin Amerikan kültürüyle yoğrulmuş ve özdeşleşmiş bir yapısı olduğu su götürmez bir gerçek.
 
GTA 6 Yapım Aşamasında!
 
      Aynı kaynak Grand Theft Auto 6'nın da çalışmalarına başlandığını ancak nerede geçeceğinin henüz belirlenmediğini belirtiyor.
 
Grand Theft Auto V'in çıkışının üstünden 2 yıldan fazla zaman geçtiğini düşünürsek, Rockstar kanadının yeni bir GTA'nın hazırlıklarını yaptığını söylemek absürd olmaz.