EA, Müslüman Sporcuya İstavroz Çıkarttırdı!

Talha Aynacı

 
     EA Sports'un karma dövüş sanatlarının sergilendiği UFC şampiyonası uyarlaması UFC 2, gerçek şampiyonayı tüm gerçekçiliğiyle oyunculara aktarmayı hedefleyen bir yapım.
 
Bu şampiyonada hafif sıklette yer alan ve Khabib Nurmagomedov ise bir kaç şeyiyle meşhur: 1. Hafif sıkletteki şampiyon rakibi Rafael dos Anjos'u 3 raundda mağlup etmesi, 2. Pek çok sakatlıktan ötürü 3 sene ringlerden uzak kalması, 3. Müslüman olduğu için Ramazan aylarına maça çıkmayışı. EA Sports'un geliştirdiği UFC 2'de ise EA bu konuda ciddi bir pod kırdı.
 
Her dövüşçüye bir kazanma hareketi veren yapımcılar Nurmagomedov'a, Hristiyanlık inancının temel hareketi olan, Hz. İsa'yı andıkları istavroz çıkarma animasyonu eklemişler. Durum hakkında Twitter ve Instagram hesaplarından açıklama yapan sporcu, konu hakkında şunları dille getiriyor:
 
"Ben bir müslümanım, vaftiz edilmedim. Lütfen EASPORTSUFC ekibi bu kutlama hareketimi değiştirin. Pek çok müslüman hayranım var ve buna saygı duymalısınız."
 
Bu açıklama üzerine EA Sports ekibi, Nurmagomedov'la iletişime geçerek kendisinden özür dilediklerini ve yapımcı ekiple iletişime geçip en kısa sürede bu animasyonun düzeltileceğini dile getirdiler.