Dark Souls 3'ün PC Sürümünde Optimizasyon Sorunları Olabilir

Alkan Adakaner

 
   Dark Souls 3'ün piyasaya çıkmasına kısa bir süre kaldı. Oyun 12 Nisan'da PC, Xbox One ve Playstation 4 için karşımıza çıkacak. Oyunun konsol sürümleri 30 fps'de çalışacakken PC sürümü ise 60 fps desteği sunacak.
 
   Yine de PC kullanıcıları ilk aşamada performans sorunlarıyla karşılaşabilirler gibi görünüyor. Oyunun erken sürümünü gören bazı oyuncular ayarları en yüksek seviyeye aldıklarında GTX 980 gibi bir kartta frame düşmeleriyle karşılaştıklarını söylüyorlar.
 
   Açıkçası oyun konsol tabanlı geliştirildiğinden PC sürümünün konsol sürümünden (60 fps hariç) görsel olarak büyük bir farkının olmasını beklemiyoruz; ama en yüksek ayarlarda olsa bile GTX 980 gibi bir kartta frame düşmesi olması gerçekten üzücü.
 
    Tabi şunu belirtmekte yarar var. Dark Souls 3 henüz piyasaya çıkmadı, geliştiriciler bir ilk gün güncellemesi ile performans sorunlarını tamamen ortadan kaldırabilirler. Her ne kadar From Software ilk Dark Souls'u PC'ye uyarlarken tembel davransa da Dark Souls 2'nin PC sürümü performans konusunda fena iş çıkarmamıştı.