PES Ligi İstanbul Elemeleri Yapıldı

Gökhan Yılmaz

     
     Her yıl geleneksel olarak PES tutkunlarını bir araya getiren ve Türkiye finalistini arayan PES Ligi geçtiğimiz günlerde Gaming İstanbul fuarında oyunun tutkunlarını İstanbul elemeleri için bir araya getirdi. Bu sene Türkiye’de 3. ‘sü düzenlenen Pes Ligi Türkiye Finallerini’nin bölge elemeleri Aral ve Teknosa işbirliğinde yapıldı.
 
     Gaming İstanbul fuarında yapılan İstanbul elemelerinin finalistleri Onur Cabaroğlu, Erman Gökdemir, Ertuğrul Samet Çiçekmekik ve Emre Budak Türkiye’yi temsil etmek için ilk elemeyi kazanmış oldular.
 
     İstanbul’dan 4, Ankara’dan 3 , İzmir’den 2 finalist, 7 online Pes Ligi ay birincisi ile Türkiye finallerinde yarışacak. Türkiye birincisi, 30 farklı ülkeden PES finalistlerinin yarışacağı, bu sene 28 Mayıs’ta Avrupa Şampiyonlar Ligi Finali ile aynı gün Milano’da yapılacak Pes Ligi Dünya Finali’ne katılacak.

      Ankara ve İzmir Bölge Finalleri Mart ve Nisan aylarında gerçekleşecek. Bölge finallerinde dereceye giren birinci 1500, ikinci 1000, üçüncü 500 TL’lik Teknosa hediye çeki ve dördüncü olan Hometech tablet kazanacak. Nisan sonunda yapılacak Türkiye Finallerinin finalistleri sürpriz hediyeler kazanacak ve Türkiye birincisi Milano’da ülkemizi temsil edecek.
 
     Diğer bölge finalleri için kayıtlar ve turnuva detaylarını http://pesleague.turkeygamesfestival.com adresinden takip edebilirsiniz.