Norveç'te Bir Lise'de eSporculara Özel Bölüm Açılıyor!

Talha Aynacı

 
     Norveç'in Bergen şehrinde bulunan Garnes Vidaregåande Skole isimli bir devlet lisesi bu Ağustos ayından itibaren e-sporculuğa merak sarmış öğrencilere ders verecek. Okulun spor bölümünde yer alan futbol ve hentbol gibi dalların yanına eklenen e-sporculuk içi 30 öğrenci kabul ediliyor. Öğrenciler 3 yıl boyunca haftada  5 saat eğitim alacak.
 
Daha önce Uzak Doğu'da da emsallerini gördüğümüz okullarda e-spor eğitimi ilk defa devlet destekli bir okulda gerçekleşmesiyle dikkat çekiyor.
 
5 saatlik eğitim sürecinde öğrenciler sadece oturup oyun oynamayacaklar. Oyun yeteneklerinin geliştirilmesi ön plandayken, sınıflarda 90 dakikalık fiziksel eğitim de verilecek. Fiziksel eğitim oyun oynarken fazlasıyla işimize yarayacak refleks, güç ve dayanıklılığa odaklı olacak. Okulun bilim bölümünden Petter Grahl Johnstad, öğrencilerin performansını yükseltirken oyun bilgilerinin, iletişimin, yardımlaşmanın ve taktiksel anlayışın geliştirilmesine de yardımcı olacaklarını belirtiyor.
 
Öğrencilerin kendi fare, klavye ve kulaklıklarını getirmelerini isteyen okul eğitim odaklı bilgisayarlarında Nvidia GeForece GTX 980Ti destekli ekran kartları bile yer alıyor!
 
Okul bu yaz bağlayacak eğitimlerde hangi oyunlara odaklanacağını henüz belirlemiş değil ancak tahmin edebileceğiniz gibi Dota 2, League of Legends, Counter-Strike ve StarCraft II isimleri listede başı çeken oyunlar.