Çakma Minecraft 2 Bir Süreliğine iTunes'un En Popüler Oyunlarından Oldu

Ömür Gencer


      Bildiğiniz gibi, mobil cihazların indirme mağazaları genellikle çakma oyunlardan geçilmez. Yine bu oyunlardan bir tanesi olan Minecraft: Pocket Edition 2, bir süreliğine iTunes'un en popüler oyunları arasına girmeyi başardı.
 
      Bu çakma "oyunun" geliştirici kısmına baktığımızda oyunun geliştiricisinin Scott Cawthorn olduğu yazıyor. Bu ismi Five Nights at Freedy's serisine aşina oyuncular tanıyacaktır çünkü Cawthorn bu serinin yaratıcısı. Yani hem başka bir oyunun ismini kullanıp para elde etmeye çalışan bu kişi başka bir geliştiricinin ismini de kullanmış.
 
       Minecraft: Pocket Edition 2'nin Minecraft ile yakından uzaktan alakası yok. Tepeden görünüşlü oyunda Mortal Kombat serisinden Scorpion ile zombilerle savaşıyoruz. Sahte isim kullanan geliştiricinin diğer oyunları arasında Five Night at Freddy’s – All in One Edition ve  Mortal Kombat – New Season gibi başka çakma oyunların olduğunu da belirtelim.
 
        Minecraft: Pocket Edition 2, fark edilmesinden sonra Mojang tarafından Apple'a şikayet edildi ve oyun iTunes'tan çekildi.