Her Ay 77.000 Steam Hesabı Dolandırılıyor

Samet Konuksal


     Steam içerisinde sadece oyunlar değil, oyun içerisindeki değerli eşyalar da tutulduğundan dolayı dolandırıcılık işleri platformda epey popüler bir hâlde. Geçtiğimiz dönemde Steam'de güvenlik amacıyla yeni bir uygulama yayınlayan Valve, konuyla ilgili açıklamalara yer verdi.
 
    Her ay 77.000 Steam oyuncusunun oyun içi eşya takası konusunda dolandırıldığını belirten Valve kanadı, yapılan açıklamalarda "Bu piyasada büyük paralar dönmeye başlayınca Steam'de dolandırıcılık işlemleri de yetenekli hackerların ana çalışma noktası haline geldi. Pratikte her Steam oyuncusu Steam ekonomisinin içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla bütün Steam hesapları da hackerların hedefi halinde. Her ay 77.000 Steam hesabı dolandırılıyor. Hackerlar yeri geldiğinde hesaplarınıza erişmek için aylarca bekliyor. Sonucunda ise yaşamak için çalmayı seçen insanlara karşı savaşı kaybetmiş oluyorsunuz. Hacklenen hesaplara karşı anlayışla yardım etmeye çalışsak da, bunun önüne geçebilir ve Steam'deki hack işinin daha da kötüye gitmesine engel olabilirsiniz." cümlelerine yer verdi.
 
    Yeni güvenlik sisteminde oyuncular takas yaparken takasın tamamlanması için üç günlük süre tanınıyor. Eğer karşıdaki kişiyle 1 yıldan fazla arkadaşsanız takas tamamlanma süresi de 1'e iniyor. Ancak eğer Steam'in mobil cihazlar için uygulamasını kullanırsanız istediğiniz anda mobil cihazınızdaki kodu kullanarak takası gerçekleştirebiliyorsunuz. Mobil cihazınıza hackerların erişme ihtimali daha düşük olduğundan dolayı hack işlemlerinde düşüş sağlanması hedefleniyor.