İptal Edilen Half Life Oyunundan Ekran Görüntüleri Sızdı!

Samet Konuksal


    Aslen üçleme olarak planlanan Half Life 2'nin bölümlük serisinin Valve'a ait kısmı, Half Life 2: Episode 3'te sona erecekti. Daha sonrasında ise bölümlerin devamında yan oyun niteliğinde Dishonored ile tanıdığımız Arkane Studios, Half Life 2: Episode 4 ile oyuncuların karşısına çıkacaktı. Serinin üçüncü bölümü gün yüzü görmeyince Arkane Studios'un üzerinde çalıştığı Episode 4 de haliyle iptal edilmişti. Seneler öncesinde iptal edilen projeden yeni ekran görüntüleri sızdı.
 
    Proje hakkında biraz daha bahsetmek gerekirse Half Life 2: Episode 4, Return to Ravenholm kod adıyla biliniyordu. 2006 ve 2007 seneleri içerisinde Arkane Studios tarafından geliştirildiği bilinen projenin senaryosu orijinal Half Life 2 üçlemesinin haricinde geçse de, Alyx Vance ile Dog'un senaryosuyla ilgili önemli sunumları içerisinde bulunduracaktı. Her ne kadar projede Arkane Studios oyunu oynanabilir hâle getirecek kadar ciddi bir şekilde ilerlese de Valve bölümler halinde Half Life çıkarma işinden vazgeçince Episode 4 de otomatik olarak iptal edilmişti.
 
    İşte, daha sonrasında Dishonored olarak buram buram City 17 atmosferi taşıyan bir oyunla karşımıza çıkan Arkane Studios'un üzerinde çalıştığı Half Life projesinden bazı görseller, Valve Time aracılığıyla sızdırıldı. Görsellere aşağıdan bakabilirsiniz.