The Banner Saga 2 için Yeni Bir Çıkış Aralığı Verildi

Ömür Gencer


      Sıra tabanlı savaş mekaniği ve özellikle hikayesiyle büyük beğeni toplayan The Banner Saga, türünün başarılı oyunları arasındaki yerini almıştı. Geliştirici ekip, The Banner Saga'nın devam oyununu Gamescom'da duyurmuştu. 2015 çıkış tarihiyle duyurulan oyun için yeni bir çıkış aralığı verildi.
 
      Serinin dağıtımcılığını üstlenen Versus Evil, Eurogamer'a verdiği röportajda The Banner Saga 2'nin 2016'nın ilk çeyreğinde çıkış yapacağını açıkladı. Yapım PC, PS4 ve Xbox One için geliştirilse de dağıtımcı firma oyunun bu iç platforma aynı anda çıkıp çıkmayacağı hakkında bir bilgi vermiyor. 
 
       Yeni çıkış aralığının yanında ikinci oyun hakkında bazı detaylar da paylaşıldı. Belirtilene göre ilk oyunda büyük beğeni toplayan seçim ve sonuç ilişkisi aynı şekilde ikinci oyunda da devam ediyor. Bunun yanında The Banner Saga 2'nin ilk oyunun hemen bitiminden sonra başladığını belirtelim.
 
      Son olarak dağıtımcı ekip seriye ait üçüncü bir oyunun planlandığını da ekliyor. 2014 yılında çıkış yapan The Banner Saga'yı Steam üzerinden %75 indirimle satıldığını hatırlatalım.