Dota 2'nin Yeni Güncellemesinde "hl3.txt" Sürprizi

Samet Konuksal


    Half Life 3 konusunda ser verip sır vermeyen Valve, oyuncuları heyecanlandıracak çalışmalarını ortaya koymaya devam ediyor. Şimdiye kadar birçok farklı alanda 'ARG' denen oyuncuları bazı şeyleri bulmaya iten çalışmalar yapan Valve, Dota 2 Reborn için yeni bir güncelleme paylaştı.
 
    Geçtiğimiz dakikalarda gelen Dota 2 güncellemesinin içerisinde hepsinden çok "hl3.txt" dosyası dikkatleri çekti. Satırlarca kodun bulunduğu dosyanın Dota 2 için değil de, Half Life tarzı bir oyun için hazırlandığını söyleyebiliriz. Zira dosyadaki kodlarda prosedür olarak içerik üretimi, yapay zeka tarafından yönetilen karakterlerle iletişime geçerek bir ekip kurmak, Zipline kullanımı, sanal gerçeklik üzerinde hareket kontrolü ve FOV ayarlarıyla ilgili satırlar bulunuyor.
 
    Valve bu tip sızıntıları genellikle bir duyuru öncesinde 'yanlışlıkla' yapıyor. Mesela en son Source Engine 2 öncesinde bu tip haberleri görmüştük. Tabii konu Half Life 3 ve Valve olunca artık 2015'te bu tip şeylere pek de heyecanlanma isteği gelmiyor. Bakalım yakın zaman içerisinde bir duyuru görebilecek miyiz?
 
Dosya içeriğine buradan bakabilirsiniz.