Samsung'un Sanal Gerçekçilik Cihazı 99 Dolardan Satışa Çıkacak

Samet Konuksal


    Sanal gerçekçilik cihazlarının fiyatıyla ilgili firmalardan normal oyuncuları korkutucu sözler duymuştuk. Oculus'un CEO'su cihazlarının pahalı olacağıyla ilgili sinyal verirken, Sony de PlayStation VR'nin yeni bir konsol fiyatından çıkacağını açıklamıştı. Ancak Samsung, konuyla ilgili rahat bir nefes aldıracak haberini paylaştı.
 
    Samsung'un şimdilik sadece firmanın kendi ürettiği akıllı telefonlarıyla uyumlu olacağı açıklanan sanal gerçekçilik cihazı için yeni bilgiler paylaşıldı. Önümüzdeki Kasım ayında çıkacak ve çıkışında sadece Galaxy Note 5, S6 Edge, S6 Edge + ve S6 ile uyumlu olacak olan Samsung VR'ın çıkış fiyatı 99 dolar olarak açıklandı.
 
    Akıllı telefonlar için hazırlanan GearVR, çıkışında Hulu, Netflix, Vimeo ve TiVo gibi medya uygulamalarını destekleyecek. Şimdilik oyunlar için çok fazla yüklenmeyen ve daha çok 'mainstream' dediğimiz ana akım kitlesine yoğunlaşan GearVR'nin fiyatı, özelliklerinin diğer cihazlara nazaran daha düşük kapasitede olmasından dolayı daha uygun görünüyor. Bu yüzden tabii ki GearVR ile uçuk kaçık oyunların içerisine giremeyeceğiz ancak yine de teknolojiyi merak eden kullanıcılar için uygun fiyatıyla tercih edilebilir bir cihaz olarak duruyor. Tabii adı geçen Samsung telefonlarına sahipseniz.