Yeni Nesil Konsolların Gücü Dying Light 2 için Yetersiz Kalabilir

Ömür Gencer


       Açık dünya zombi oyunu Dying Light'ın 5 milyonluk satış barajını geçtiğini geçtiğimiz saatlerde sizlere aktarmıştık. Başarılı satışların ardından geliştirici ekip Techland haliyle Dying Light'ın devam oyunu hakkında planlara başladı. Henüz bu planların ne olduğu hakkında herhangi bir açıklama yapılmasa da yapımcı ekibin söylediğine göre PlayStation 4 ve Xbox One'ın gücü Dying Light 2'yi çalıştırmaya yetmeyebilir.
 
        Techland'ten Tymon Smektala, Videogamer'a verdiği röportajda şu sözlere yer verdi: "Bir sürü iddialı fikirlerimiz var. Yapmamız gereken ilk şey bu fikirlerin yeni nesil konsolların sunduğu teknolojilerle yapılıp yapılamayacağını öğrenmek. Ayrıca konseptlerimizin düşündüğümüz kadar iyi olup olmadığını görmemiz gerek. Yani fikirlerimizi prototip aşamasına dökeceğiz. Şimdilik üzerine konuşulacak hiçbir şey yok. Bir diğer yönden ise pek çok şeyi denediğimiz, prototipe döktüğümüz stüdyomuzun içinde olup biten çok şeyler var." 
 
       Dying Light'a yeni bir eklenti paketinin yolda olduğunu hatırlatalım. The Following adlı ek paketle birlikte oyundaki ana karakterimiz Crane'in bambaşka bir hikayesine tanıklık edeceğiz.