Resident Evil 2 Remake Resmi Olarak Duyuruldu!

Ömür Gencer


       Geçtiğimiz ayın sonlarında Capcom oyunculara Resident Evil 2 Remake'i isteyip istemediklerini sormuştu. Serinin hayranlarını heyecanlandıran bu durum, daha sonra firmanın çalışanlarının Resident Evil 2'nin Remake sürümü için hazırladığı sunumu Capcom'a sunmasıyla daha da alevlenmişti. Şimdi ise beklediğimiz duyuru geldi ve Capcom resmi olarak Resident Evil 2'nin Remake'i üzerinde çalıştığını duyurdu.
 
       Resident Evil 2: Remake, bu senenin başlarında çıkan Resident Evil HD Remaster'ın da yönetmenliğini yapan Yoshiaki Hirabayashi tarafından yönetilecek. Hirabayashi duyuru videosunda yıllardır oyuncuların Resident Evil 2 Remake'i istediğini, R&D Division 1'ın oyuncuların beklediği deneyimi sunmak için elinden geleni yapacağını dile getiriyor. 

      Belirtilene göre Resident Evil 2 Remake projesi şimdilik geliştirilme aşamasının çok başlarında ve proje hakkında yeni bilgilerin gelmesi biraz zaman alacak. Bahsettiğimiz oyunun hangi platformlara geleceği henüz kesin olarak duyurulmasa da oyunu büyük ihtimalle PlayStation 4, Xbox One ve PC'de göreceğiz. 

        Capcom'un yayınladığı son finansal raporunda klasik oyunların elden geçirilerek yeniden oyunculara sunulmasının büyük bir öneme sahip olduğunu paylaşmıştı. Beklenenden çok daha fazla satış rakamlarına ulaşan Resident Evil: HD Remastered'ın başarısını göz önüne alırsak Capcom'un izlediği politikanın oldukça yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Resident Evil 2 Remake hakkında yeni bilgiler geldikçe sizlere aktaracağız. Hirabayashi'nın oyunu duyurduğu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.