Ubisoft Bundan Sonra Şişirilmiş Grafikli Oyun Tanıtımı Yapmayacak

Samet Konuksal


    Şahsen Watch Dogs'un tanıtıldığı geceyi hala hatırlarım. O sıralar PS4 ile Xbox One'ın adı fazla geçmezken Ubisoft, oyun için yaptığı ilk tanıtımla beraber oldukça güçlü grafikler sunmuştu. Duyuru sırasında sadece PC, PS3 ve X360 için açıklanan oyunun yeni nesil olup olmadığı tartışılırken, ilerleyen gösterimlerde bu grafikleri bırakın PS3 ile X360'ta, yeni nesil konsollarda bile görememiştik.
 
    Watch Dogs'un çıkış döneminde downgrade olaylarıyla başı epey yanan Ubisoft, bu konuda ders almış görünüyor. Firmanın CEO'su Yves Guillemot'un açıklamalarına göre firma bundan sonra ultra güçlü PC'leri kullanarak şişirilmiş grafiklerle tanıtım yapmayacak. Oyunların tanıtımında hedef donanımlar kullanılacak.
 
    Bu anlayışa E3 2015 ile başladıklarını belirten Yves Guillemot, "E3 2015'le beraber tamam artık dedik. Oyunların oynanabilir seviyede olduğuna inandıktan sonra hedef donanımlara optimize etmeye başladık. Bundan sonra bir demo sunumu yapacakken yapımcı ekibe bu demonun gerçekten de hedef donanımlarda(yeni nesil konsollar) oynanabilir olup olmadığını soruyoruz. Çünkü oyuncuların videoda gördüklerini aynen oynamalarını istiyoruz." sözlerini söyledi.