Fallout 4'ün İlk Oynanış Videosu Karşınızda!

Ömür Gencer


       Bethesta, E3 sunumunda Fallout 4 için yeni bilgiler paylaştı. Belirtilene göre firma Fallout 4'ün geliştirilme sürecine Fallout 3'ten hemen sonra başlamış.
 
         E3 sunumunda bazı konsept tasarımları gösteren ekip Fallout 4'te detayların çok önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Firma Fallout 4'ün nükleer savaştan önce başladığı belirtiyor. Yayınlanan karakter yaratma videosunda karakterimizi fareyle kolayca kişiselleştirebileceğimiz gösteriliyor. Bu sistemin önceki Fallout oyunlarına göre oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki oyunda kadın karakter olarak da oynayabileceğiz.
 
       Yayınlanan oynanış videosunda karakterimizin seslendirildiğini görüyoruz. Seride ilk defa gerçekleşen bir başka durum. Videodan göreceğiniz gibi oyunda bir erkek bebeğe sahip bir aileyi yönetiyoruz.
 
        Nükleer savaştan 200 yıl sonra Vault 111'in tek hayatta kalanı olarak oyuna başlıyoruz. Yapımcı ekip oyun motorunun dinamik ışıklandırma ve fiziksel olarak geliştirilmiş olduğunu dile getiriyor.
 
       Duyuru videosunda oldukça yer verilen köpeğimize de dur, şunu getir ve yürü gibi emirler verebileceğiz. Fallout serisinin vazgeçilmez savaş sistemi V.A.S.T.'ında bu kez tamamen oyunu durdurmadığını oyunu yavaşlattığını görebiliyoruz.
 
        Boston'da geçecek Fallout 4'ün gerçekten harika bir atmosfere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Fallout 4'te ayrıca yepyeni bir PipBoy'a sahip olacağımızı görebiliyoruz. Artık PipBoy'umuz üzerinden oyun bile oynayabileceğiz. Yayınlanan oynanış videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.