Yeni Assassin's Creed Oyununa Ait İpuçları Gelmeye Başladı

Ömür Gencer

   
    Geçtiğimiz saatlerde yeni Assassin's Creed oyununun 12 Mayıs'ta tanıtılacağını sizlere aktarmıştık. Zaten kesin olsa da bizleri Victoria döneminde geçen bir Assassin's Creed oyununun beklediğine dair yeni ipuçları ortaya çıktı.
 
        Assassin's Creed'in resmi sitesinde yer alan görselde pek çok detay bulunuyor. Öncelikle görseldeki muşta oyunda kullanacağımız yeni silahlardan biri olabilir. Bunun yanında muştanın üzerinde “strength through loyalty" yani kabaca "güç sadakat yolundan geçer." olarak çevirebileceğimiz ünlü latin sözü yer alıyor.
 
        Arkadaki tahta yüzeye baktığımızda da "god save the queen" yani "tanrı kraliçeyi korusun" ibaresini görüyoruz. Bu yazının üzerinde ise gök kargası anlamına gelen Rook kelimesi yer alıyor. Gök kargasının Büyük Britanya yani oyunun geçtiği yerde sık görüldüğünü belirtelim.
 
        Görseldeki son detay ise Charles Dickens'ın Victoria döneminde geçen The Cricket on the Hearth adlı romanından alınan ve kabaca "Hayatımızda taşıdığımız zincirleri aslında kendimiz yaratırız." anlamına gelen “We forge the chains we wear in life." cümlesine yer veriliyor.
 
         Yeni Assassin's Creed oyununun 12 Mayıs Salı günü açıklığa kavuşacağını belirtelim.