Eski Battlefield Yönetmeni: Büyük Bütçeli Yapımlar Yenilikçiliği Öldürüyor

Talha Aynacı

Yenilikçi fikirle sunulan pek çok AAA yapım ise DLC paketleriyle linç ediliyor.

 
     Battlefield 3'ün baş tasarımcısı olarak görev almış olan David Goldfarb, oyun endüstrisinin nabzını tutan basın yayın organlarından Gameindustry.biz'e verdiği röportajda risk/ödül anlayışına inanan firmaların halen yatırımda bulunarak büyük bütçeli ve başarılı oyunlar sunmayı hedeflediklerini söylerken böyle bir risk için ayıracak bütçesi olmayan diğer yayıncı/yapımcıların mevcut başarılar üzerinden ilerlediklerini dile getirdi.
 
Tam haline buradan ulaşabileceğiniz röportaj yanı sıra Goldfarb'ın aynı sebeple geçtiğimiz yaz Payday yapımcısı Overkill Software'den ayrıldığını hatırlatalım.
 
AAA yapımların artık yenilikçilik kaldıramaz hale gelmesine değinen bir diğer stüdyo ise Avalanche Studios olmuş ve bu iş dalını sağlıksız, getirisi olmayan bir alan olarak tanımlamıştı. Hatta Metal Gear Solid yapımcısı Hideo Kojima bu konu hakkında fikirlerini dile getirirken büyük çaplı oyunlarda yenilikçilik ve özgünlük namına çok da özgür olamadıklarını belirtmişti.
 
Geçtiğimiz hafta başında Goldfarb, Stockholm'de 4 kişilik The Outsiders isimli stüdyosunu kurarak RPG türündeki ilk oyununun yapımına başladı.