Bloodborne'un Karakter Yaratma Detayları + Video

Alkan Adakaner


     Bloodborne'un 18 dakikalık videosundan sonra karakter yaratma sistemi ile ilgili detaylar IGN tarafından bir video ile paylaşıldı. Bu videoda karakter yaratma olayının Souls serisinden daha detaylı olduğunu görüyoruz.
  
    Öncelikle karakterimizi kadın ve erkek olarak seçiyoruz. Daha sonra ise yaşını, ses tonunu, vücut yapısını, ten rengini, saç ve sakal detaylarını seçme şansımız oluyor. Ayrıca dövme, iz (yara izi gibi) ve gözlük gibi detaylar da es geçilmemiş.
 
    Karakterlerin giysi ve saç stillerinin Viktoria dönemine uygun olarak size sunulduğunu da belirtelim. Yani oyunun atmosferine uygun şekilde karakterleri özelleştirmenize izin verilmiş. Ayrıca oyunda Souls serisindeki gibi net başlangıç sınıfları olmayacak gibi görünüyor. Farklı hikayelere sahip karakterlerle başlayıp kendimize göre karakterimizi geliştirmemiz istenecek. Zaten Souls serisinde de istediğimiz sınıfla başlayıp karakterimizi tamamen farklı bir sınıfa adapte edebiliyorduk.
 
    Bloodborne'un 25 Mart'ta Playstation 4'e özel olarak Türkçe dil desteğiyle piyasaya çıkacağını belirtelim. Bu büyüklükte bir aksiyon-rpg oyununun Türkçe dil desteğine sahip olması sevindirici bir durum.