The Witcher 3: Wild Hunt'ta Her Ayrıntı Özenle Oluşturuldu

Alkan Adakaner

Oyundaki katliamlar bile harika bir şekilde tasvir edilmiş


     The Witcher serisinden tanıdığımız CD Projekt'in grafik ve sanatsal konuda ne kadar üst düzey bir iş çıkardığını özellikle The Witcher 2'de anlamıştık. Geliştiriciler The Witcher 3'te de harika bir iş çıkaracak gibi görünüyorlar.
 
    Oyundaki kaplamalar bir yana sanatsal açıdan da oyunlarında iyi bir iş çıkaran CD Projekt, The Witcher 3: Wild Hunt'taki her detayı elle teker teker oluşturmuş. Yani oyun motorunun otomatik olarak yerleştirdiği (her ne kadar nereye yerleştireceğini biz seçsek de) bir şey yok. Oyunun bölüm tasarımcısı Peter Gelenscer'ın açıklamaları gerçekten de etkileyici:
 
    "Oyundaki her türlü tasarım işi elle hazırlandı. Neredeyse yerdeki her çakıl taşının yerleşimi bile öyle. Her şey elle şekillendirildi. Otomatik olarak yerleştirilen tek şey bazı çimler oldu. Ağaçlar, yemekler, kayalar, dağlar, geçitler gibi şeyler tamamen el işi."
 
    "Ortaçağ tarihine doğru düzgün bir şekilde nüfuz etmek istedik. Bunu mimaride ve giysilerde görebilirsiniz. Sanat tasarımcılarımız işlerini iyi bir şekilde yaptılar. Gökyüzünde parlayan beyaz mermerden kalelerle karşılaşmayacaksınız; çünkü bir kaleyle karşılaşacaksanız bu işlevsel bir kale olacaktır. Bu kale dağın tepesinde veya su kaynağının yanında olacak."
 
    "Oyunun dünyası bana gerçekten yaşıyormuş hissini veriyor. Hani nasıl desem ben oynamadan önce de böyle bir dünya varmış gibi hissediyorum. Oyuna başlayınca sanki ben de orada yaşayanlardan birisi oluyorum."