Forza Motorsport 6 Duyuruldu + Duyuru Videosu Yayınlandı

Tayfun Kumaş

 
    Ford ile Microsoft, Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarında gerçekleşen organizasyonda; Ford yeni aracı olan Ford GT'yi duyururken Microsoft da Ford GT'yi kapak görseli yaptığı Forza Motorsport 6'yı resmi olarak duyurdu.

    "Bu Forza ile 10. yılımız" diyerek fuarda konuşan Turn 10 yöneticisi Alan Hartman; Seriyi yapmaya başladıkları anda araç üreticilerine 'Detroit'te gösterdiğiniz yeni arabanızı ekleyebilir miyiz lütfen?' dediklerini ve 10 yıl önce bu durumda olduklarını belirtirken, son 3-4 senede üreticilerle olan ilişkilerini güçlendirdiklerini ve bu oyun serisinin onlar için çok önemli bir durum olduğunu anladılar" diyerek sözlerini noktaladı.

    Ford'un Global Ürün Geliştirme Müdürü Raj Nair ise "Birçok müşterimiz markamızla ve oyundaki bazı model araçlarla Forza oynarken tanışıyor" diyerek, şu an oyun gibi geliştirme aşamasında olan oyunun kapak görselindeki Ford GT'nin de geliştirme aşamasında olduğunu vurguladı. Ayrıca "Bu durumun zor bir süreç olduğunu ve yeni Forza oyunundaki aracın kendi imzası ile yollarda olacağını ve bu yüzden dolayı gerçek aracın da gerekli kalitede olmasını sağlamalıyız" diyerek aracın ve oyunun önemini belirtti.

    Turn 10 yöneticisi Hartman oyunun çıkış tarihi ile ilgili olarak "Zaten belirli aralıklarla oyunlarımız çıkıyor, gerisini hayal gücünüze bırakıyorum" diyerek oyunun çıkış tarihine dair ipucu verdi. Bu durumda genelde iki sene arada bir Ekim ayında Forza çıkaran firma, Forza Motorsport 6'yı Ekim 2015 gibi bir tarihte piyasaya çıkarabilir.

    Forza Motorsport 6, sadece Xbox One'a özel olarak piyasadaki yerini alacak. Oyunla ilgili detaylı bilgiler ise E3 2015'te açıklanacak. Oyunun duyuru videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.