"Oyuncular Grafikleri Önemsiyor mu?"

Talha Aynacı

 
     E3 sunumu ve ardından gelen etkileyici E3 2010 videosunun ardından bir anda merakla beklenen oyunlar arasında üst sıraya tırmanıverdi Bulletstorm. Oynanış şekli kadar grafikleriylede iddalı bir duruş sergileyen oyunun yapımcı ekibi ise grafikleri birinci planda tutmuyor.
 
     CVG'ye konuşan People Can Fly kurucusu  Adrian Chmielarz, oyunlarda görselliği çokta önemsemediğini, bu yüzden yapımları Bulletstorm'un iyi grafiklere sahip olmasından ötürü şanslı olduklarını dile getirdi:
 
"Bu şeyi o kadarda önemsemiyoruz. Gears of  War'ın görsel kalitesine ve detaylarına baktığınızda benim görüşüme göre Modern Warfare'ı rahatlıkla alt eder. Ancak sahip olduğu saniyede 60 kare ve bununda görüntü ile birleşimiyle Modern Warfare gerçekten çok, çok iyi görünüyor. Bu harika.
 
Düşünüyorumda, bu oyunun seviyesi bize ve bizim gibi yüksek seviyede oynamak isteyenlere düşük gelir, oyuncular bunu gerçektende önemser mi ? Gerçektende, eğer harika görünüyorsa bizimde yarışa mı girmemiz gerekiyor ? Eğer insanlar oyunumuzun diğer oyunlardan daha başarılı grafikleri olduğunu düşünüyorsa bu bizi mutlu eder ancak hedefimiz bu değil. Biz sizi sadece katıksız bir maceraya davet ediyoruz."
 
     Epic Games'ten tanıdığımız ve Gears of War serisinde önemli rol oynayan Cliff Blezinski'nin de yapımcı kadroda yer aldığı Bulletstorm 2011'in ilk çeyreğinde raflardaki yerini alacak.