Japonlar 3DTV İçin 4-Göz Olmak İstemiyor

Levent Polater

 

Is Japan Interested In 3D TVs?  Survey Says...

 

    Gelecek neslin televizyonları olan 3D TV'ler çok ağırda olsa piyasadaki yerlerini yavaş yavaş edinmeye başlıyorlar. Özellikle birkaç firma saymak gerekirse, Sony, Panasonic ve Samsung'un harıl harıl 3D televizyon üretimlerini hızlandırdıklarını söyleyebilirim. 3D teknolojisinin baş mimarı sayılacak firma olan Sony'nin 3D'ye büyük bir inancı var ve bunu ilk olarak kendi halkı olan Japonlara alıştırmak istiyor, peki Japonlar buna hazır mı? Görünen o ki yeterince değil.
 
     Bir Japon tabanlı site olan Kakaku.com'da 8957 kişi üzerinden yapılan bir anketin sonucuna göre Japonların % 70'i 3D gözlük takmak istemediklerini belirtmiş, %57'lik bir kısımı ise başka bir soru üzerinden fiyatlarını pahalı bulmuşlar.
 
    Bir diğer "3D TV satın almayı düşünüyor musunuz?" sorusunda ise katılımcıların %67.4'ü istemediklerini belirtirken, %31.2'lik kısmın satın almayı düşündüğü görülüyor. 
 
    Neredeyse 9000 kişi üzerinden yapılan bu anketin sonuçlarının yabana atılamayacağını düşünüyorum. Anket üzerinden konuşmak gerekirse, başlangıç için %31.2'lik bir kısmın satın almak istemesi güzel satışlar doğurabilir. 3D TV'lerin dezavantajı olarak ise gözlük takma zorunluluğu ve fiyatlarının pahalı olmasını gösterebiliriz. Anket sonuçları da zaten bunu gösteriyor.
 
    Fiyat konusu her yeni teknoloji de olduğu gibi ileride düşecektir ancak gözlük konusunda şimdilik yapacak bir şey görünmüyor...
 
    Peki o zaman ben de size sorayım? 3D TV Satın almayı düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız, buna birkaç sebep sayabilir misiniz? 
 
 
 Anket, Reuters'dan