Game of Thrones Oyununun Diziyle Bağlantısı Açıklandı

Samet Konuksal


 
    Bu senenin sonuna doğru çıkması beklenen Game of Thrones oyunu hakkında yeni açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Son yıllarda başarılı yapımlarla kendini kanıtlayan Telltale Games, Game of Thrones oyununun senaryosuyla ilgili detaylandırma yaptı.
 
    Yapılan açıklamalara göre Game of Thrones oyunu, konu olarak serinin dizinin üçüncü ve beşinci sezonlarının arasından kaynak alacak. Oyunun dünyası, karakterleri ve bu dünyada olup bitenler TV dizisinden ilham alınacak. Dolayısıyla oyunda, TV dizisinde gördüğümüz önemli bölgeleri ziyaret de edebileceğiz.
 
    Oyunun hikayesi, Westeros'un kuzeyinde kalan Wolfswood'da bulunan Forresterların etrafında şekillenecek. Winterfell'de yer alan ve Starkların tarafında olan Forresterlar, serinin beşinci kitabı A Dance with Dragons'ta da bulunuyordu. Forresterların Wolfswood'daki doğal kaynaklardan Ironwood ağaçlarının büyük bir kısmına sahip olduğu belirtiliyor.
 
    Game of Thrones oyununda, Forresterların beş farklı karakterini de yönetebileceğiz. Firmanın diğer oyunlarına nazaran daha dikkatli bir şekilde oynamamız gereken Game of Thrones'ta bir karakterin yaptığı bir yanlış, bütün Forresterların dengesini bozabilecek.