Xbox 360 Slim Onaylandı

Levent Polater

 
    E3'de Microsoft konferansında Kinect ile ilgili harika sunumlardan sonra şovun en sonunda bombanın pimi çekildi, Xbox 360 Slim resmen duyuruldu. Yeni konsolun en güzel özelliği ise 16 Haziran'dan itibaren Avrupa'da satışa çıkacağının söylenmesi oldu.
 
    Xbox 360 Slim'in teknik özelliklerine hemen geçersek, yeni konsolun 250 GB HDD'ye ve dahili Wi-Fi'ye sahip olacağı açıklandı. Ethernet kablosu ile Xbox Live'e girmenin diğer konsollara oranla Xbox 360'da biraz ızdırap olduğunu düşünürsek en önemli adımlardan birinin yeni konsolun kablosuz ağları görebileceğinin olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
    Slim'in dizaynının çok şık olduğunu söyleyebilirim. Daha futuristik bir görünüm kazanan Xbox 360 Slim'in eski kasa Xbox 360'lara oranla daha küçük olduğu görülebiliyor. Daha az gürültü yapacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor. 
 
    Xbox 360 Slim'in fiyatını merak ettiğinizi tahmin edebiliyorum, Slim'in şu anki Elite fiyatıyla aynı rakama yani 299 dolara satılacağı açıklandı. 
 
    Bu kadar şey saydık, fakat en önemli suallerin başında gelen "3K" sorunuyla ilgili maalesef hiç bir şey duyamadık. Xbox 360 Slim'in 3K sorununu giderip gidermeyeceği ne yazık ki açıklanmadı. Fakat konsol tasarımına göz atıldığında, fan kısımlarının oldukça yoğun olduğu görülüyor. Konsolu serin tutmak için çaba sarfedildiği gözlerden kaçmıyor. Konsolun hangi anakartı kullandığı belirtilmese de çok yüksek ihtimalle "Jasper" olduğu çok kısa bir süre içerisinde netlik kazanacaktır.
 
    Evet beklediğiniz Xbox 360 Slim duyurusu da böylelikle gelmiş oldu, Satın almak isteyen?
 
 
Kaynak