Far Cry 4'ten Detaylar: Harita Büyüküğü, Blood Dragon 2 ve Dahası

Tunahan Başol


     Far Cry 3 yakaladığı büyük başarıdan sonra, pek çok oyuncuyu heyecanlandıran Far Cry 4 hakkında oyunun kreatif yönetmeni Alex Hutchinson oyun hakkında bazı detayları GameInformer paylaştı. Biz de bu detayları hemen aşağıda sizler için listeledik.
 
- Oyunun haritası genel olarak Far Cry 3 ile aynı büyüklükte, ancak önceki oyundaki kadar deniz olmadığı için daha çok içerik bulunuyor.
- Dean Evans ve ekibi oyunun bir seriden farklı görünmesini istiyor. Bir Blood Dragon 2 göremeyebiliriz ancak beklenmedik şeylere hazır olmamız söyleniyor.
- Geliştiriciler modlamayla ilgileniyorlar ve mod yapan toplulukla birlikte 'extreme' bir Far Cry'ı görebileceğimiz söyleniyor. Soğuktan etkilenme, hayvanlar tarafından ısırılmanın ölüme yol açması, kalıcı ölüm gibi dinamikler direkt olarak oyunun normal modunda bulunmuyor ama yapımcılar ilgi gelirse ekleyebileceklerini söylüyorlar.
- Far Cry 4'te köpek balığı bulunmayacak. Onun yerini 'Demon Fish' almış bulunmakta. Ayrıca oyunda bal porsukları da bulunuyor.
- Oyunda bazı dağlık bölgelerde oksijen yetersizliği yaşayacaksınız ve az da olsa oksijen gerekecek.
- Oyunda çığ düşmüş yerler bulunacak ancak oyuncular çığ tetikleyemecekler.
- Oyunun PS4/PS3 sürümünü alanlara 'Keys to Kyrat' adındaki anahtarlar verilecek ve bunları arkadaşlarınıza verip, siz oyunu oynuyorken, onların tam bir oyuna sahip olmalarını sağlayabiliyorsunuz.
- 'SplitScreen' co-op özelliği bulunmuyor.
- Far Cry 4'te rekabetçi multiplayer modları bulunacak. Far Cry 3'te çok başarılı olamayan ekip, derslerini aldıklarını ve öğrendiklerini Far Cry 4'te uygulayacaklarını söylüyorlar.
- Oyunun erken aşamlarında Wing Suit'e sahip olabileceksiniz.
- Oyunun sinematiklerinde gösterilen hareketlerle Far Cry 3 kıyaslanırsa, yeni oyunda 'Quick Time Event' bulunmayacak veya azaltılacak gibi görünüyor.
- Araba sürüyorken, diğer arabalara bomba atabileceksiniz.
- Yayılan alev dinamiği Far Cry 4'te de bulunuyor.
- Hutchinson dışkınızı oyunda kullandırmayı düşündüklerini söylüyor. Zehir ve özel oklar yapmada kullanılacak olan dinamiğe takım karşı çıkmış.
- Artık oyundaki HUD'ı ve deneyim puanı gösterimini istediğiniz gibi kapatabileceksiniz.
- Yine birden fazla son bulunacak ancak, oyunda daha az karakter var.
- Farklı gruplar içinde tarafınızı seçebiliyorsunuz ve bu diğer karakterlerle ilişkinizi etkilediği gibi oyunun sonunu da etkiliyor.
- Outpost'ları sıfırlama özelliği gelebilir, ancak buna düşük bir ihtimalle bakılıyor.