CDProjekt: "720P ve 1080p Kıyaslaması Reklam Politikası"

Alkan Adakaner


     The Witcher 3: Wild Hunt'ın geliştiricisi olan CD Projekt yetkililerinden Marcin Iwinski son dönemlerin popüler konularından biri olan çözünürlük tartışmasına değindi. Yetkiliye göre bütün bu kıyaslamalar reklam politikasının bir ürünü.
 
    Iwinski oyunun Playstation 4 sürümünün Xbox One sürümünden daha iyi olabileceğini daha önce söylemişti. Yetkili çözünürlük konusundaki tartışmalara şu açıklamayı getirdi:
 
    "720p veya 1080p konusunda sonuca bakarsak; bu konuyu ofiste çok tartıştığımızı söyleyebilirim ve teknolojiden sorumlu elemanlarımıza aradaki farkı sorduk. Onlar da bana bazı karmaşık grafikler gösterdiler ve "Eğer şu kadar büyüklükte ekranınız varsa, TV'den 1 veya 2 metre uzakta durursanız belki farkı görebilirsiniz" şeklinde oldu.
 
    "Bu (çözünürlükler arasındaki fark) daha çok reklam politikasıyla ilgili bir farklılık ve bu Sony için son dönemlerde çok önemli bir şey. Bunu son derece başarılı bir şekilde de kullanıyorlar. Artık bazı oyuncular için de çok önemli bir hale geldi."
 
    Anlaşılan CD Projekt çözünürlük farkı üzerinde bu kadar durulması konusunu "yapay" buluyor. Bu konunun bu kadar gündeme gelmesinin de firmaların oyunculara pazarladığı bir şey olarak görüyorlar gibi görünüyor.