H1Z1 Hakkında Yeni Bilgiler

Ömür Gencer


     Sony Online Entertainment'in büyük beklentiler içinde beklenen oyunu H1Z1 için yeni bilgiler paylaşıldı. Reddit'te yine bir soru cevap etkinliğine katılan Sony başkanı John Smedley, oyunda zombilerin kol bacak gibi uzuvlarının parçalanmayacağını şu sözlerle belirtti:

     "Oyunda uzuvların kopmamasına karar verdik. Bu üzerinde çok durduğumuz bir tartışmaydı. Bazı insanların bu özelliği sevmesine rağmen bazılarının nefret ettiği çok açık."
 
     Smedley'nin üzerinde durduğu bir başka konu ise oyunda zombiye dönen karakterimizin zombi olarak oynanıp oynanamacağıydı. Yaptığı açıklamada, herhangi bir karakterin zombiler tarafından ısırıldığında onu zombi olarak göreceğimizin kesin olduğunu fakat bu zombi karakterin oynanabilir olup olmayacağına daha karar veremediklerini bildirdi.
 
     Oyunun zorluk derecesine de değinen Smedley, oyundaki asıl tehdidin oyuncular mı yoksa zombiler mi olduğu sorusuna " Oyunumuzdaki zombiler ölümcüller. Çoğu zaman grup olarak karşınıza çıkıyorlar. Öyle hafife alınacak cinsten değiller. Zor bir oyun yapmak istiyoruz. Bizce Dark Souls, çocuk oyuncağı bir oyun" diyerek oyunun zorluk derecesi hakkında oldukça iddialı konuştu.