God of War 3'ün Türkiye Satışları

Ersin Kılıç


 
     Geçtiğimiz hafta, tam tarihi vermek gerekirse 17 Mart 2010 tarihi itibari ile Türkiye'de resmi satışına başlanan God of War 3'ün ülkemizdeki satış rakamları açıklandı.
 
     God of War 3, satışa çıktığı ilk beş günde ülkemizde tam 11.700 adet satmayı başardı. Oyunun Türkiye'deki ilk satış rakamı hedefi ise 30.000 adet satmak. Konu ile ilgili yayınlanan basın bülteni şu şekilde ;
 
Kaos için geri dönen efsanevi serinin final oyunu God of War 3, PlayStation®3 sahipleriyle buluştuğu 17 Mart tarihinden bu yana geçen sadece 5 günde olağanüstü bir satış grafiği gösterdi. 11.700 adet satış rakamı ile rekor kırdı ve bugün itibariyle stoklarda tükenerek bu güne kadar Türkiye’de en kısa sürede en çok satılan oyun oldu. Sony’nin hedefi God of War 3 ile 30.000 adet satış yapmak.

Adeta bir görsel şölen tadındaki gelişmiş teknolojisi, nefes kesen grafikleri, ışıklandırma detayları, Yunan mitolojisine dayanan hikayesi ve bu destansı maceranın eşsiz kahramanı Kratos ile God of War, sadece 5 günde 11.700 adet sattı. Stokları tükenen oyun önümüzdeki haftadan itibaren yeniden raflarda olacak ve PlayStation® 3 sahipleri, bu eşsiz deneyimi yaşatan God of War 3’e 129 TL’ye sahip olabilecek. Oyunun toplamda 30.000 adet satması ve tüm zamanların en çok satan oyunu olarak tarihe geçmesi bekleniyor.