Sony, 3D'yi PSP'ye Değil PS3'e Getirecek

Levent Polater

3dgt
  
     Dün duyurulan 3DS'den sonra el konsolu pazarının diğer halkası Sony'ye doğal olarak "PSP'ye 3D gelecek mi?" sorusu soruldu. Çoğu kesim tarafından Wii-mote taklidi bir ürün olarak görülen Move'dan sonra böyle bir beklenti içine girilmesinin doğal olduğu kanaatindeyim... 
 
    SCEA pazarlama patronu John Koller ise bu soruya Sony'nin PSP'den ziyade PS3'e 3D geliştirme telaşı olduğunda belirtti. Tam açıklama şöyle: 
 
    “Şu anda ev konsolumuz için 3D geliştirmeye odaklandık. Playstation 3 için muazzam derecede 3D olanağımız var. Yayıncılar ve tüketiciler tarafından da 3D teknolojisine yoğun bir ilgi var. Bu 3D isteğini değerlendirmek için tüm eforumuzu bu yönde sarfedeceğiz."

    Koller ayrıca 3D el konsolu konsepti konusunda genç oyuncuları uyarmaktan da kendini alamadı:

    “Nintendo'nun 3D avuç içi sistemini hangi yaş kesimine getirdiğinin anlaşılamadığını düşünüyorum. Çok güzel bir hamle ancak araştırmalarımız, 8 veya 9 yaşındaki oyuncuların 3D konusunda biraz sıkıntı yaşayabileceklerini gösteriyor." diye konuştu.

    Nintendo, yeni avuç içi konsolu 3DS'i 2011 Mart'tan önce göremeyeceğimizi açıklamıştı. Konsolun en yegane özelliği özel gözlük gerektirmeden 3D oynanış sunması... Haziran'da başlayacak olan E3'e kadar resmi bilgiler alamasak da dün bazı Japon kaynaklar 3DS ile ilgili ilk Nintendo tarafından onaylanmayan bilgileri gözler önüne serdi. Bu bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.