Sony PC Bölümünü Satma Kararı Aldı

Alkan Adakaner


     Sony'nin 3. çeyrek raporları ile birlikte şok eden bir açıklama da yapıldı. Sony'nin resmi açıklamasına göre firmanın PC bölümü (Vaio markası) Japan Industrial Partners adlı yatırımcı bir gruba satılacak. Şu an anlaşmanın detayları ile ilgili bilgi verilmedi.
 
    Yetkililer akıllı telefonlar vetablet piyasasına odaklanmak için PC bölümünün  Japan Industrial Partners'a satılmasının en uygun çözüm olduğunu belirtiyorlar. Japan Industrial Partners'ın yaklaşık 250-300 Sony çalışanını da bünyesine taşıyacağı belirtiliyor.

    Bunun yanında 2011'den beri değişim yapılan TV bölümünde de büyük değişiklikler öngörülüyor. Yüksek kalitedeki 2K ve 4K TV'lere odaklanan Sony, Temmuz ayı sonunda TV işini bağımsız olarak yürütecek ikincil bir bölüm kuracak. Bu bölüm bağımsız gibi olsa da tüm hakları Sony'nin elinde olacak.
 
    Bütün bu değişimler sonucunda 2014 finansal yılı sonunda yaklaşık 5.000 Sony çalışanının işsiz kalacağı öngörülüyor. Japonya'da 1.500 geriye kalan diğer ülkelerde ise 3.500 Sony çalışanı işsiz kalacak.