Castlevania: LoS2'nin İlk İnceleme Puanı Şaşırtıcı

Samet Konuksal


    Castlevania: Lords of Shadow ile birlikte 2010 senesinde başarılı sonuçlar elde eden Mercury Steam'in devam oyunu Castlevania: Lords of Shadow 2, 27 Şubat tarihinde piyasaya çıkacak. Oyunun çıkışına daha haftalar olsa da, ilk incelemesi Game Informer gibi ünlü bir otorite tarafından yayınlanmış görünüyor.
 
    Derginin yeni sayısında yer alan Lords of Shadow 2 incelemesinin puanı oldukça şaşırtıcı. Gelen haberlere göre Game Informer, yeni Castlevania oyununa 10 üzerinden 6 puanı layık gördü. İncelemeye şöyle bir baktığımızda editör aslında ilk Lords of Shadow'a hayran kalmış fakat yeni oyunda hayal kırıklığına uğramış. Modern temayı beğenmeyen inceleme yazarı, oyundaki mekanların sıradan olduğuna değinmiş. Oyuna eklenen yeni dövüş mekanikleri incelemede artı puan alırken, kontrol etmesi zor olan kamera da Castlevania'nın hanesine eksi not olarak eklenmiş. Dergide oyunun tanımlaması olarak, "Bu facia, daha iyi oyunların parçalarının bir araya getirilmesiyle yapılmış." cümlesi kullanılıyor.
 
    Castlevania: Lords of Shadow 2'nin haricinde derginin yeni sayısında Final Fantasy: Lightning Returns 7 puan, Donkey Kong: Tropical Freeze de 9.25 puan aldığını ekleyelim.