Korku Oyunu "The Forest" Nelerden Etkilendi?

Alkan Adakaner

Gündüzleri büyük bir zevkle gezdiğimiz ormanda, geceleri köşe bucak kaçmak zorunda kalabiliriz


    Bağımsız geliştirici EndNight tarafından hazırlanan korku oyunu The Forest'a ilgi oldukça yüksek. Oyunda uçak kazasından canlı çıkan bir karakterin gündüzleri cennetten bir parça gibi görünen bir adada geceleri nasıl cehennemi yaşadığına şahit olacağız.
 
    Açık dünya oynanış öğelerine sahip The Forest'ın geliştiricileri oyunlarının esin kaynaklarını açıkladı. Öncelikle gündüz vaktinde geçen kısımda bol bol Disney etkileri varmış. Ağaçların yapraklarından süzülen ışık demetleri, rengarenk kelebekler ve genel olarak şirin görünen çevre tasarımları Disney'in eserlerinden etkilenmiş.
 
    Gece olunca ete aç mutantların peşimize düşmesiyle av pozisyonuna düştüğümüz oyunun gece kısımlarında ise 70'lerin korku filmleri, 80'lerin İtalyan filmleri ve I am Legend'in kitabının büyük etkisi varmış. Geliştiriciler Resident Evil ve Silent Hill gibi serileri de oynamışlar, ama bu oyunların The Forest'a herhangi bir etkisi yokmuş.
 
   Oyunun geçtiği çevrenin açık bir şekilde The Hills Have Eyes (Tepenin Gözleri) filminin hissini verdiğini belirten yetkililer oyunculara karşılaştığı durumlara uygun gördükleri takdirde etki etme özgürlüğü sunmuşlar.