Unreal Engine 4'ü Kullanan Birçok Oyun Var

Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi Epic Games, Gears of War serisini Microsoft'a sattı. Tabi ki firmanın yatırımcı ortakları da gelecek için endişeli bekleyişlerini sürdürüyorlar. Bu konuda sakinlik sağlamak için Epic Games'ten bazı haberler yayınlanmaya devam ediyor. 
 
    Epic Games'in Avrupa ayağının yetkili ismi Mike Gamble, firmanın geliştirdiği Unreal Engine 4 oyun motorundan söz etti. Gamble, mevcut olarak Unreal Engine 4'ü kullanan birçok stüdyonun olduğunu belirtti. Gamble'ın söylediklerine göre BioShock yapımcısı Irrational Games, DMC yapımcısı Ninja Theory, Dishonored yapımcısı Arkane Studios, Borderlands yapımcısı Gearbox, Batman yapımcısı Rocksteady, XCOM ve Civilization yapımcısı Firaxis'in haricinde BioWare ve bazı Microsoft stüdyoları aktif olarak Unreal Engine 4 ile oyun geliştiriyor.
 
    Bu örneklerin haricinde henüz açıklanmamış birçok stüdyo ve oyunun da olduğunu belirten Mike Gamble, bu senenin sonunda ve 2015'in başında önemli oyunları görmeye başlayacağımızı söylüyor. Ayrıca Gamble, Epic Games'in geliştirdiği Unreal Engine 4 kullanan Fortnite'ın yapımının da iyi gittiğini ekliyor.