Balıkesir'de Bazı Oyunlara İnternet Kafe Yasağı

Samet Konuksal


    Türkiye'deki internet kafelere uygulanan sınırlamaların ilk örneklerini geçtiğimiz senelerde Diyarbakır ile görmüştük. 18 yaşından küçük çocuklara bazı oyunların oynanımını yasaklayan Diyarbakır valiliğinden sonra bir yasaklama da Balıkesir'den geldi. Balıkesir valiliği, bazı oyunların internet kafedeki oynanımını yasakladı.
 
    Yapılan açıklamalara göre Grand Theft Auto serisi kan, müstehcenlik, argo, hırsızlık, uyuşturucu ve alkol kullanımı içerdiğinden dolayı; Hitman serisi yoğun şiddet, kısmi çıplaklık, cinsel temalar, argo ve uyuşturucu kullanımı içerdiğinden dolayı; Bloodrayne 1 ve 2 kan, etrafa saçılmış pıhtılaşmış kan, yoğun şiddet, cinsel temalar ve argo içerdiğinden dolayı; Battlefield Vietnam yoğun şiddet, argo, cinsellik çağrıştıran temalar ve uyuşturucu içerdiğinden dolayı; The Godfather 1 ve 2 kan, uyuşturucu, yoğun şiddet, çıplaklık, cinsel temalar, argo içerdiğinden dolayı ve Metin 2 adlı oyun da kan, yoğun şiddet, kısmi çıplaklık, cinsel temalar, argo ve uyuşturucu kullanımı içerdiğinden dolayı yasaklandı.
 
    Belirtilenlere göre bu yasaklamalar sadece 18 yaşın altındaki oyuncular için, Balıkesir sınırları içerisindeki internet kafelerde uygulanacak.