Dragon Age: Inquisition'da İnşâ Mekaniği Detayları

Alkan Adakaner


    Dragon Age: Inquisition sadece düşmanları alt edip ilerlediğimiz bir yapım olmayacak. Bunun yanı sıra bazı mekanları ele geçirecek, buraları elimizde tutmaya çalışacağız. Ayrıca çeşitli heykeller inşa etmek gibi aktivitelere de gireceğiz. Tabi ki bütün bunları süs olsun diye yapmayacağız.
 
    Bioware yetkililerinin açıklamalarına göre oyunun belirli aşamalarında Varric, Vivienne ve Cassandra ile birlikte düşmanların elde tuttukları yerleri ele geçireceğiz.  Oarlis'e yayılan bu mekanları ele geçirince çeşitli yan görevleri açma şansını yakalıyoruz. Bu mekanların her biri bizi yeni bir görevle ödüllendirecekmiş. Gizlilikleri ortaya çıkarmak isteyenler eminiz bu yan görevleri atlamayacaklardır.

   Ayrıca Inquisition'ın (Engizisyon) ajanlarının örneğin 50 tanesini de bir heykeli yeniden inşa etmek için görevlendirebileceğiz. Bu heykeller karakterin moral gücünü arttıracakmış. Tabi adamlarımızı bir sülfür madeni inşa etmeleri için görevlendirip Engizisyonun gelirlerini de arttırma şansımız olacakmış.