Yeni Nesil Konsollardan İlginç 'Sızıntı'

Samet Konuksal

    Her teknoloji ürününde olduğu gibi yeni nesil konsolların da birinci parti ürünleri bazı sorunları ortaya çıkarmıştı. Gelen yeni haberlerde, iki konsolda da ilginç bir sızıntı ortaya çıktı. Bazı oyuncuların raporlarına göre hem PS4, hem de Xbox One garip bir sıvı sızdırıyor.
 
    Konuyla ilgili ilk rapor, Xbox'ın resmi forumlarından bir oyuncudan geldi. CynicalAnarchy nickli kullanıcının belirttiklerine göre Xbox One'daki oyun oynama süresi birkaç saati geçince konsolun üstünden ilginç bir sıvı sızıntısı başlıyor. CynicalAnarchy'nin açtığı forum konusuna aynı problemi yaşayan bir oyuncu daha mesaj atmış görünüyor. Belirtilenlere göre iki konsol da, 'Day One Edition' yani birinci parti üretimmiş.
 
    Bu duruma benzer bir başka şikayet de PlayStation 4 cephesinden ortaya çıktı. NeoGaf forumlarından bir kullanıcı, PS4'ünün arka tarafından beyaz 'sıvımsı' bir sızıntının olduğunu farketti. Ardından kasayı açınca karşılaşılan manzara aşağıdaki gibi oldu. Kullanıcının dediğine göre konsol bir haftalıkmış fakat kendisi, haftanın her günü konsolla 7-8 saat boyunca oyun oynamış. Buna benzer bir şikayet farklı bir mecra olarak Reddit'te de ortaya çıktı.
 
    Her iki konsoldan da sızan farklı sıvıların ne olduğuna yönelik net bir bilgi veya açıklama yok. Ancak Microsoft, şimdiye kadar kendilerine bu konuyla ilgili herhangi bir şikayetin gelmediğini belirtiyor.