"PC Oyunculuğu Valve'ın Elinde İlerliyor"

Samet Konuksal


    En son 65 milyondan fazla kullanıcı sayısına erişen Steam, PC'nin en büyük dijital oyun platformu olarak karşımıza çıkıyor. Xbox Live'dan bile fazla oyuncu sayısına sahip olan Steam, PC için oldukça önemli. Kerbal Space Program'ı geliştiren bağımsız yapımcı Squad Studios'tan Bob Holtzman ile Felipe Falange, Steam'in PC oyunculuğuna etkisinden söz etti.
 

    İkilinin Steam ve Valve adına yaptığı açıklamalar şöyle;
 
    "Kerbal Space Program'ı Steam'e Early Access ile ilk başta Mart ayında sunmuştuk. Oyunumuzun yaptığı genel satış verilerine baktığımızda Mart ayında ve yaz indirimlerinin yapıldığı Temmuz ayında büyük sıçramaları görüyoruz. Geri kalan dönemlerde satışlar normal seviyelerde devam ediyor. Valve, Steam üzerinden yaptığı her etkinlikle birlikte PC'deki yapımcılara rahat nefes aldırıyor. Eminim böyle düşünen tek ekip biz değiliz."
 
    Bu sözlerin ardından ise oyunun yapımcısı Felipe Falange, "Bence Valve, PC oyunculuğunu tek başına ilerletiyor. Eğer Valve bu işten çekilirse nelerin olacağını düşünemiyorum. Ama PC oyunculuğu tamamen büyük etki alır, buna eminim. Valve, Steam ile birlikte büyük bir PC oyuncu kitlesi oluşturdu. Bu harika bir şey." eklemelerini yaptı.

 
    Valve, Steam ile birlikte yaptığı kampanyalarla daha önce korsan kullanan oyuncuları bile kendine çekebildi. Siz ne düşünüyorsunuz? Steam olmasa sizce PC oyunculuğu ne durumda olurdu?
 
(Varsayımları Origin, Uplay, GMG ve Amazon Digital Download gibi servislerin Steam'in büyümesinin ardından açıldığını göz önünde bulundurarak yaparsanız daha iyi olur)