Blizzard'ın MOBA Oyunundan İki Oynanış Videosu!

Samet Konuksal


    Warcraft, Diablo ve StarCraft evrenlerini bir araya toplayan MOBA oyunu Heroes of the Storm, ilk başta StarCraft II'ye bir mod olarak geliştiriliyordu. Sonrasında Free to Play bir oyun tarzına bürünen Heroes of the Storm'dan iki adet oynanış videosu yayınlandı.
 
    Birbirinden farklı iki maçın gösterildiği bu videolarda oyunun nasıl bir şeye benzediğini daha iyi anlayabiliyoruz. Hatırlarsanız Blizzard, daha öncesinde Heroes of the Storm'un casual tarzda bir oyun olacağından bahsetmişti. Bu videolara baktığımızda, gerçekten de League of Legends'dan bile daha hafif bir yapıyla karşılaşıyoruz.
 
    Videoya baktığımızda Heroes of the Storm'un oyun sistemi rakipleri LoL veya DotA'ya nazaran çok daha farklı görünüyor. İki farklı koridorun yer aldığı oyunda farklı harita görevleri de bulunuyor.
 
    Bunun haricinde, ilk seviyelerden başlayarak tamamen PvP'ye odaklanan oyunun sisteminde karaktere özel seviye sistemi bulunmuyor. Seviye sistemi takıma bağlı olarak işliyor. Yani takım seviyesi 2 olduğunda, o takımdaki bütün karakterler de 2. seviyeye gelmiş oluyor. Ek olarak altın sistemi de oyunda takım bazlı olarak işliyor.
 
Yayınlanan videoları aşağıdan izleyebilirsiniz.