YouTube'dan Açıklama

Ant köksal

    
      YouTube, telif hakkı toplu şenlikleri kapsamında videoları etiketlenen kullanıcılara konuyla ilgili uzun bir mail gönderdi. Telif hakları krizi ikinci haftasına girerken, gönderilen mail ile hiçbir şeyin değişmeyeceği anlaşıldı. Maile göre;

- YouTube "video yaratmak için gösterdiğiniz çaba ve tutkuyu takdir etmeye devam ediyor ve edecek".

-ContentID sistemi otomatik olarak çalışan bir sistem. Değişiklik yapılması düşünülmüyor. Oluşan problemlerin nedeni, sistemin multi-channel netwok'lerde de uygulamaya konulması.
 
- Uygulamadan gamer'ların etkilenmesinin sebebi, videolarda bulunan oyun içi müzikler. YouTube diyor ki; "Oyun firması başvuruda bulunmasa bile önemli değil. Oyun içi müziklerin telif hakkı sadece oyun firmalarında değildir. Müziğin çevrimiçi kullanım lisansları ayrıdır. Sistem bu şekliyle kalacak ve oyun firmaları şikayette bulunmasa dahi videolarınız etiketlenmeye devam edecek."
 
- Çözüm? YouTube'un bir çözüm önerisi de var elbette; "oyun videolarında oyun içi müzikleri kapatırsanız, problem kalmayacaktır. İlla müzik kullanmak isterseniz, Müzik Kütüphanemizi ziyaret edin!"
 
    Sistemin ne kadar "verimli" çalıştığını anlayabilmeniz için aşağıdaki videoyu sizinle paylaşıyoruz: Bu video, telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle YouTube'dan uyarı almış durumda.