Araştırma: Türkiye'de 22.5 Milyon Oyuncu Var

Samet Konuksal


    Uluslararası araştırma şirketi Newzoo, Türkiye'deki oyunculuğu konu alan bir araştırma yayınladı. Newzoo'dan gelen raporlara göre Türk oyuncular, özellikle PC bölümünde en üst seviyeye oynuyor. 
 
    Firmanın yayınladığı infografikte gördüğümüz üzere Türkiye'de 16 - 50 yaş arasında 22.5 milyondan fazla oyuncu yer alıyor. Ülkedeki oyuncuların %61'i ya oyuna, ya da oyun içerisindeki unsurlara para ödüyor. Türk oyuncuları en çok sosyal/casual oyunlara para harcıyor. Onun ardından ise sırasıyla PC, konsollar, MMO'lar ve akıllı telefonlar geliyor.
 
    Araştırmaya göre Türkiye, oyunlardan en yüksek gelirin elde edildiği 18. ülke. Özellikle Türk oyuncuları, PC oyunculuğu konusunda en yukarıya oynuyor. Belirtilenlere göre toplam vakitlerinin %70'ini PC oyunlarına harcayan PC'ciler, ülkeyi bu konuda 3. sıraya taşımış görünüyor.
 
    Araştırmada bir de son dönemlerin League of Legends çılgınlığı ele alınmış. Bilgiye göre 18 Türk MMO oyuncusundan 4'ü League of Legends oynuyor. İnfografiğin tamamına aşağıdan bakabilirsiniz.