Polygon, PlayStation 4 Hakkında Yalan Söyledi

Ömer Ongun

Polygon'un azıcık taraflı yayını

 
   Bu sene açılan Polygon, geçen hafta PS4'e yaptığı yayının bir benzerini, dün Xbox One için de hazırladı. Sitenin açılmasından önce yayınlanan Press Reset belgeselinin Microsoft tarafından 750.000 dolarlık bir bütçeyle çekilmesi, çelişkili ve yanlış bilgiler içeren incelemeleriyle ciddi tepki toplayan editör ekibinin yeni konsollara tepkisi oldukça ilginç.
 
   PS4 yayını sırasında konsolun her eksiğini uzun uzun inceleyen, çıkış oyunlarına oldukça kritik yaklaşan ekip, Xbox One'ın arayüzünü kullanmayı bile daha çözemeden Microsoft'un konsolunu savunmaya başladı. Kinect'i ve multimedia snap özelliğini bir türlü çalıştıramayan ekipten Chris Grant, Xbox One'da olan ve PS4'te olmayan bir özellik olarak TV kumandasıyla konsolun idare edilebildiğini söyledi.
 
   PS4, aynen PS3 slim gibi, HDMI- CEC protokolünü desteklemekte, bu sayede de piyasadaki hemen her televizyonun kumandasıyla uyumluluk içinde. Xbox One ise aynı özelliği IR-Blaster protokolü üstünden desteklemekte.
 
   Yeni konsollar oyunculardan hatrı sayılır bir ödeme beklerken, Polygon'un bir süredir devam ettiği bu minik taraflı yayınında en azından yanlış bilgilendirmeye hemen başlamamasını umardık.