Codemasters Stüdyosunu Genişletiyor

Ersin Kılıç

 
     Son olarak Colin McRae Dirt serisi ve Operation Flashpoint : Dragon Rising gibi oyunları ile hatırlayacağımız Codemasters ikinci bir stüdyo amacı ile Guildford'taki stüdyosunu genişletiyor.
 
     Yeni yıla yepyeni hedefler ile giren Codemasters ekibi işlerini daha da geliştirmek ve yeni yapımlar ile oyunseverlerin karşısına geçmek için yeni stüdyosunu genişleterek yeni iş imkanı da yaratıyor. Firma bu genişlettiği ve ikinci bir stüdyo amacı güttüğü yeni ofisinde tasarım, programlama ve çizim alanında bir çok çalışana iş imkanı da sağlayacak.
 
     Firmanın genişlettiği stüdyosu için dağıtılan basın bildirisi şu şekilde ;
 
     CODEMASTERS STUDIOS, İKİNCİ BİR EKİP HEDEFİYLE GUILDFORD STÜDYOSUNU GENİŞLETİYOR

     Codemasters Studios Guildford, Şef, Kıdemli ve Deneyimli geliştirme pozisyonlarında iş pozisyonları açarak işe alma programını hızlandırıyor ve gelecek projeler için yeni bir ekip hedefliyor.

     Colin McRae™: DiRT® 2 ve Operation Flashpoint®: Dragon Rising gibi milyonlar satan oyunların yaratıcısı ve Develop’un verdiği Grand Prix Award 2009’un sahibi Codemasters Studios, Guildford stüdyo tesisine odaklanan işe alama programıyla büyümeyi hedefliyor.

     Yeni Yılda Guildford stüdyosunun Tasarım, Programlama ve Çizim ekiplerinde bir çok önemli pozisyon açıldı. Şu anda Teknik, Ortam ve Animasyon alanlarında Çizim pozisyonları, Programlama alanında Şef, Kıdemli ve Deneyimli programcılar ve ayrıca Kıdemli Oyun Tasarımcısı ve Kıdemli Bölüm Tasarımcısı pozisiyonları açık durumda.

     Codemasters Studios Guildford, önceden EA Criterion Geliştirme Direktörlüğü yapmış Adrian Bolton ve Codemasters Geliştirme Başkan Yardımcısı Gavin Cheshire’ın yönetiminde, 2007 yılında açıldı. Codemasters’ın dahili stüdyo ağını genişletmek ve aksiyon türünde yeni bir fikri mülk yaratma amacıyla açılan stüdyo son 18 ay içinde ortaya çeşitli prototip konseptlerin yanı sıra, 12 ay önce yapım aşamasına geçen bir proje de çıkardı.

     Önde gelen konsol platformları için orijinal bir aksiyon FPS oyunu olan proje, stüdyonun Yaratım Direktörü, Black (2006) oyununun yaratıcı ve tasarımcılarından Stuart Black tarafından hazırlanıyor. Oyun, Colin McRae: DiRT, Race Driver: GRID and Operation Flashpoint: Dragon Rising gibi başarılı serilerin başarılı çıkışlarını takiben Codemasters’ın çok platformlu geliştirme motoru EGO Oyun Teknolojisi Platformunu kullanan ilk yeni fikri mülk olacak.

     Baş Yapımcı Tom Gillo (Sony Computer Entertainment Londra Stüdyosu eski Baş Yapımcı ve Oyun Direktörü) ve Kıdemli Yapımcı Andrew Wilson (Blackrock Split/Second eski Kıdemli Yapımcısı) tarafından yönetilen 80 kişilik geliştirme ekibi, EGO Oyun Teknolojisi Platformunu daha da geliştirmek için Codemasters’ Merkezi Teknoloji Biriminden de destek alacak.

      “Codemasters stüdyoları 450 kişiden fazla kişiyle büyümeye devam ediyor, Guildford Stüdyosunda planladığımız büyüme de genel geliştirme stratejimiz için son derece önemli,” diyor Codemasters Geliştirme Başkan Yardımcısı Gavin Cheshire. “Stuart Black’in yeni aksiyon oyununun yapımı, EGO’nun gelişimi ve yetenekli ekibimizin büyümesi göz önüne alındığında Guildford tesisimiz, Güney Doğu’da bulunan ve büyümekte olan stüdyomuza katılıp gelecekteki orijinal oyunlar üzerinde çalışmak isteyen yetenekler için ciddi bir potansiyel sunuyor. Şu andaki işe alma aşaması yalnızca bir başlangıç, diğer orijinal fikri mülkler için ekibimizi daha da büyütmeye kararlıyız.”

     Codemasters Studio Guildford hakkında açık olan pozisyonlar hakkında daha fazla bilgi almak için www.codemasters.com/careers adresini ziyaret edebilir veya @Codemastersjobs Twitter adresini takip edebilir veya recruitment@codemasters.com adresine posta gönderebilirsiniz.