AMD'ye Origin PC Darbesi

Samet Konuksal


   Geçtiğimiz günlerde yeni nesil ekran kartlarını duyuran AMD'ye ekran kartı cephesinden kötü bir haber geldi. Ünlü toplama PC üreticilerinden Origin PC, artık AMD ekran kartlı PC üretmeyeceğini açıkladı.
 
    Origin PC'nin CEO'su Kevin Wasielewski'nin yaptığı açıklamalara göre bundan sonra çıkacak olan Origin PC'lerin hepsi Nvidia ekran kartlarıyla sunulacak. "Bu kararın altında tek bir neden yatmıyor. Kararımızı müşteri yorumları, ekran kartı performansı, ekran kartı sağlamlığı ve gelen şikayetlere göre değerlendirdik. 15 yıldan fazla süredir bu işin içerisindeyim ve artık Nvidia ekran kartlarının en iyi PC deneyimini sunduğuna inanıyorum." açıklamalarını yapan Wasielewski, gelen yoğun soruların üzerine Nvidia ile herhangi bir özel anlaşmalarının bulunmadığını PC World'e söyledi.
 
     PC World sitesinin yayınladığı haberde başka bir toplama PC üreticisi Puget Systems kurucusu Jon Bach'in yorumlarına da yer verildi. Yaptığı açıklamalarda Bach, istatistiklerle birlikte Nvidia ekran kartlarının AMD'ye oranla daha dayanıklı olduğunu dile getirdi. Puget Systems'in 5.689 kart üzerinden elde ettiği sonuçlara göre;
 
Son 3 yılda Puget Systems'in PC'lerinde yer alan
- Nvidia kartlarının %5.36'sı,
- AMD kartlarının %8.89'u bozulmuş.
 
ve ayrıca son 1 yılda Puget Systems'in PC'lerinde yer alan
- Nvidia kartlarının %4.95'i,
- AMD kartlarının %7.79'u bozulmuş.