Dark Souls II'den Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Alkan Adakaner


     From Software tarafından geliştirilen Dark Souls II hakkındaki yeni detaylar Tokyo Game Show 2013'te ortaya çıktı. Way of the Blue adlı covenant, Human Effigy sistemi ve eşya taşıma konusundaki detaylar aydınlandı.
   
     Öncelikle oyundaki Human Effigy adlı sistemden bahsetmek istiyorum. Artık oyunda ölünce Bonfire'a dönüp Humanity kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Öldükten sonra enerjiniz Demon's Souls'taki gibi yarıya inecek ve Human Effigy adlı eşya sayesinde tekrar enerjinizi %100'e ulaştırabileceksiniz.
 
     Ayrıca oyunda Way of Blue adlı yeni bir Covenant bulunacak. Bu covenantın en büyük özelliği bir Black Phantom sizin dünyanıza girdiğinde otomatik olarak Blue Sentinel adlı sanal bir koruma görevlisi ortaya çıkarması. Böylece düşmana karşı iki kişi mücadele edebiliyorsunuz.
 
    Dark Souls 2'deki eşya taşıma sisteminde de farklılıklar bulunuyor. Daha önceki oyunlarda her elimizde iki adet eşya  bulunabiliyordu ve istediğimiz an bunlar arasında kolayca geçiş yapabiliyorduk. Dark Soul 2'de ise her elimizde 3'er adet eşya taşıyabileceğiz.
 
     Bunun yanında maksimum eşya taşıma sayımız da 10'a çıkmış. Bu eşyalar arasında Witching Urn adlı bir el bombası benzeri eşya da bulunuyormuş.  Eşya ve silah taşıma sayımızın artması gerçekten de oyunda çok işimize yarayacaktır; çünkü Dark Souls ve Demon's Souls'ta oyunu durdurma gibi (pause) bir şey yoktu; ancak düşmanların olmadığı bölgelerde ayrıntılı menülere bakabiliyorduk.

     Son olarak Dexterity'nin artık poison (zehir) ve bleeding (kanama) gibi durumlarda etkin bir rol oynadığını ve Agility'nin de evasion (saldırılardan kaçınma) ve blocking'e (bloke etme, engelleme) etki ettiğini belirtelim.