GTA V, PC ve PS4 İçin Yeniden Gözüktü!

Samet Konuksal


    Hatırlarsanız Amazon'un Almanya ayağı Grand Theft Auto V'i PS4 ve PC için listelemişti. Bu listelemenin doğrultusunda yeni bir sızıntı daha yaşandı. GTA V'in korsan ortamlara düşen oyun dosyalarında PC ve PS4 isimlerine rastlandı.
 
    Gelen bilgilere göre aşağıda görüntüleyeceğiniz dosya kodları, GTA V'in sızdırılan Xbox 360 sürümündeki bir XML dosyasından alınma. Bu kodlarda ise PC ve Orbis isimleriyle karşılaşıyoruz. Hatırlarsanız PlayStation 4'ün kod adı Orbis olarak karşımıza çıkmıştı. Aynı zamanda platform, Orbis adındaki bir işletim sistemini kullanıyor.
 
    Peki neden bu kodlar oyunun Xbox 360 sürümünün dosyalarında bulunuyor? CinemaBlend sitesinin verdiği bilgilere göre Rockstar'ın oyunu geliştirdiği SDK, her üç platformda da benzer yapılar üzerine kurulmuş ve kolay değiştirilebilir bir yapıda. Sitenin verdiği bilgilere göre daha önce Borderlands, Unreal Tournament 3 ve Star Wars: Battlefront 2'de de bu tip ortak kod kullanımına şahit olunmuş.
 
    Kodlar her ne kadar gerçek gibi dursa da, görüntünün 4Chan kaynaklı oluşu bizi biraz endişelendiriyor. Zira bir oyuncu XML kodlarına ufak eklemeler yapıp bunun görüntüsünü yüklemiş olabilir. Bahsi geçen görüntüye aşağıdan göz atabilirsiniz.